Сова біла

Біла сова - найбільший птах із загону совоподібних в тундрі. Голова кругла, радужина очей яскраво-жовта. Самки більші за самців. Довжина тіла самця може досягати 55-65 см, маса - 2-2,5 кг, самки, відповідно, 70 см і 3 кг. Розмах крил становить у середньому 142-166 см. Забарвлення: для дорослих птахів характерне біле оперення з темними поперечними плямами. Біле оперення полярної сови маскує її на тлі снігу. У самок і молодих птахів пестрин більше, ніж у самців. Пташенята коричневого кольору. Дзьоб чорний, майже до кінця покритий пір'ям-щетинками. Оперення ніг схоже на шерсть, утворює «патли».

Детальніше...

Підписатись

Щоб взнавати новини першому підпишіться!

З наших статей

Карта

loading map...
Click item below to move to